Öğrenci İkamet İzni

Türkiye son 20 yıl içinde geçirmiş olduğu süreçle birlikte bir çok farklı ulustan tabancı öğrenci yüksek eğitim ve öğrenim hayatlararına Türkiye’de devam etmek istemektedirler. Bu nedenle de artan bir talep ve bu taleplere karşılık verecek üniversiteler kurulmaktadır.

 

Yurt dışından gelen öğrenciler Türkiye’de kalacakları süre içerisinde ikamet iznine sahip olmaları gerekmektedir. Öğrenci ikamet izinleri diğer ikamet izinlerine kıyasla daha kolay ve basit şartlarla alınablmektedir.

 

Türkiye’de eğitim almayı seçen öğrencilerin bir eğitim kurumunda kabul yazısı almaları ve Türkiye’de bulunduklar zaman diliminde konaklama noktalarnı resmi olarak bildirmeleri gerekmektedir. Bu nedenle de konaklama için tercihinizi yapmanız önem arz etmektedir.

 

Ayrıca eğitim almaya geldiğiniz eğitim kurumunun size vereceği kabul mektubu ikamet izni açısından en önemli faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Türkiye’de kaalcağınız süre zarfın da gelir kaynağınızın neler olacağını belirtmeniz gerekmektedir.

Öğrenci İkamet İzni İle Çalışabilir Miyim?

Türkiye’de lisans ve dil eğitimi kapsamında bulunduğunuz takdirde öğrenci ikamet izni size çalışma imkanı sunmayacaktır. Bu nedenle başvuru yaparken çalışma izni içinde başvuru yapmanız gerekmektedir.

Her Yıl İkamet İzni İçin Başvuru Yapmalı Mıyım?

Türkiye’de lisans, yüksek lisans ve doktora gibi alanlarda eğitim alacak öğrenciler her yıl ikamet izinlerini yasal süreleri bitmeden 1 ay önce başvuru yaparak yenileme zorundadır.

İkamet İzni Başvurumu Başka Biri Yapabilir Mi?

Öğrenci ikamet izni başvurunuzu kendiniz ve Türkiye Barolar Birliğine kayıtlı bir avukat yardımıyla yapabilirsiniz. Öğrenci ikamet izni daha formal ve belirli evraklar üzerinden yürmektedir. Bu nedenle evrakalrın eksik ve hatalı olarak hazırlanmaması başvuru sürecinde daha hızlı ve kesin sonuç alınmasına etki edecektir.