Ticari Yatırımla Vatandaşlık Edinme

Türkiye hakkında kısa bilgi vermek gerekirse, Türkiye şuan geldiği konum itibariyle Dünya da bir çok devletin ulaşmak istediği refah ve gelişme seviyesine sahip bir ülke konumuna gelmiştir. Herkes tarafından bilinen bir gerçeklik varsa refah ve gelişmenin varlığından bahsedebilmek için ekonomik gelişmelerin varlığı yadsınızamaz bir şarttır. Bu nedenle Türkiye sadece birilerini ekonomik gelişmeleri ifade etmesinden öte rakamlarla da bu durumun dikkat çektiği Dünyadaki nadir ülkelerden bir haline gelmiştir.

 

Ekonomik gelir seviyesinin düzenli şekilde ivme kazanması sebebiyle bir çok yerli ve yabancı yatırımcı halihazırda Türkiye’de yatırım yapmak için sürekli arayış içindedir.

 

Türkiye Cumhuriyeti yerli ve yaabncı yatırımcılar için yatırım süreçlerini hızlandıracak bir çok teşvik ile desteklemektedir. Devlet destekleri kapsamında Türkiye’de yatırım yapan yabancıların ülke içindeki sosyal ve hukuki statülerinin daha kalıcı ve yabancı yatırımcıların kendisini daha güvende hissetmesi adına yabancı yatırımcıların gerekli şartları sağlaması halinde Türk Vatandaşlığı kazanma hakkı verilmektedir.

Yabancılar Yatırm İle Türk Vatandaşı Olabiliyor Mu?

Yatırım ile Türk vatandaşlığı almak güncel durum itibariyle devlet tarafından yabancılara sunulan bir hak konumuna gelmiş ve şartlaın sağlanması halinde her yabancı vatandaşa da Türk Vatandaşlığına kazanma hakkı verilmektedir.

Yatırm ile Türk Vatandaşı Olmak Zor Mu?

Yabancı yatırımcılar halihazırdak yatırım ile vatandaşlık alma yolunu biraz zor hatta devletlerin yatırım yapıldıktan sonra vatandaşlık vermekten vazgeçeeceğini ya da gerekli şartlar sağlamadığı sebebiyle hakkın kaybedileceği varsayılmaktadır. Ancak önemle bildirmemeiz gerekmekteki yabancıların yatırımlarından sonraki 3 veya 4 aylık süre içerisinde pasaportlarını ellerine alabilmektedirler.

Türkiye'de Yabancı Kaynaklı Yatırım Rakamları

  • Milyar USD

Türkiye'de Hangi Ticari Yatırımı Yaparsam Vatandaş Olurum?

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı, yabancının en az 500.000 ABD Doları tutarında sabit sermaye yatırımı yaptığını,
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yabancının en az 50 Türk çalışana/işçiye istihdam sağladığını tespit edilmesi halinde,
  • BDDK tarafından yabancının Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara 3 yıl süreyle saklanması şartıyla en az 500.000 ABD Doları yatırması,
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı, yabancının 3 yıl boyunca elinde tutulması koşuluyla en az 500.000 ABD Doları tutarında devlet borcu aracı satın aldığını tespit etmesi halinde,
  • Sermaye Piyasası Kurulu yabancının en az 500.000 ABD Doları karşılığında özel sermaye veya gayrimenkul yatırım fonu hisseleri satın aldığını ve bu hisseleri 3 yıl boyunca elinde tuttuğunu

tespit eder ve ise ilgili bakanlıkları uygunluk belgeleri ile birlikte vatandaşlık almak için sürecin takip edilmesi gerekmektedir.

Yatırm ile Türk Vatandaşı Olmak Zor Mu?

Yabancı yatırımcılar halihazırdak yatırım ile vatandaşlık alma yolunu biraz zor hatta devletlerin yatırım yapıldıktan sonra vatandaşlık vermekten vazgeçeeceğini ya da gerekli şartlar sağlamadığı sebebiyle hakkın kaybedileceği varsayılmaktadır. Ancak önemle bildirmemeiz gerekmekteki yabancıların yatırımlarından sonraki 3 veya 4 aylık süre içerisinde pasaportlarını ellerine alabilmektedirler.

Ticari Yatırım İle Vatandaşlık Almam Ne Kadar Sürer?

Ticari yatırım gerçekleştiği ve yatırımınız doğrultusunda ilgili kamu kruuluşundan yatırm onayı alınmasını takip eden birkaç ay içinde vatandaşlık başvurunuz sonuçlanacaktır.

Yatırım Yaptıktan Sonra Türk Vatandaşlığı Kazanmama İhtimalim Var Mı?

Türkiye Cumhuriiyeti Devleti halihazırda yabancılara vatandaşlık vermektedir. Tabiki de bazı durum ve şartlar altında yabancılara vatandaşlık vermemektedir. ÖZetlemek gerekirse; Terör Faaliyetleri, Kamu Sağlığını etkileyecek hastalık, Yatırım şartlanın tam yerine getirilmemesi vb gibi nedenlerle vatandaşlık başvurunuz reddediliebilir. Burada vatandaşlık başvurnuzun reddedilmesi için somut ya da kayda girmiş bir adli sicil kaydınızın bulunması gerekmektedir.

Ailem de Türk Vatandaşlığına Geçme Hakkı Kazanır mı?

Önemli belirtmek gerekirki eş ve ergin olmayan çocuklarnız Türk Vatandaşlığını sizinle birlikte kazanmaktadır. Ergin çocuklarınız Türk Vatandaşlığını sizinle birlikte kazanamamaktadır.

Türk Vatandaşlığına Başvuruyu Kendim Yapabilir miyim?

Türk Vatandaşlığına başvuruyu kendizinizde yapabilirsiniz. Türk Vatandaşlığını kazanmak için ilgili kanun, mevzuat ve yönetmeliklere uygun olarak, gerekli evraları topladıktan sonra ve başvuru için gerekli şartları sağladığınız andan itibaren kendinizde başvuru yapabilirsiniz. Ancak başvuruyu bir profesyonelle yürütmenin faydası olası hak kayıplarını önlemek, sürecin kısalması ve evrakların ve şartlarn eksiksiz yerine getirilmesi adına bu işi sürekli yapan profesyonellerle yürütmeniz siznin için daha ekonomik, kısa ve güvenilir olacaktır.

Ticari Yatırımla Nasıl Vatandaşlık Alabilirim?

Aşağıda paylaşılan yatırım methodlarından birinde yatırımınızı gerçekletridiğinizde Yatırım Yolu ile Türk Vatandaşlığına başvuru hakkınız olacaktır.

  • Bir İnşaat Ekipmanı Satın Alın,
  • Hükümet Onaylı bir Gayrimenkul Satın Alın.
  • Banka Mevduat Hesabına Para Yatırma
  • Onaylı bir Yatırım Fonu’na yatırım yapın.
  • Devlet Tahvili Satın Alma.

Ticari Yatırımı Ne Kadar Süre İle Devam Ettirmeliyim?

Yatırım yolu ile Türk Vatandaşlığına başvuru yapma istiyor iseniz yatırımlarınıza 3 yıl için satılamaz şerhi koydurmanız gerekmektedir. Bu yatırımları da 3 yık boyunca satamayacağını, takas edemeyeceğinizi ksıacası hiçbir şekilde elinizden çıaramaycağınızı unutmayın! Yatırmın satılması halinde elde etmeiş olduğunuz Türk Vatandaşlığı iptal edilecektir.

Ticari Yatırım Yaptığım Takdirde Türk Vatandaşlığı Alabilir Miyim?

Türk Vatandaşlık Kanununa ve uygulnamsına yönelik çıkartılan yönetmeliklere uygun yatırımlarnız ile Türk Vatandaşlığını alabilirsiniz.

Türk Vatandaşığının Faydalar Nelerdir?

Türk Vatandaşı olduğunuz takdirde, emeklilik haklandna, Türkiyedeki sağlık kuruluşlarından, vizesiz gidebileceğiniz 116 ülkeye Türk Pasaportu ile girebielceğnizden haberdar mıydınız?